Zorg voor familieleden

Hoewel we het als familielid van iemand met een (psychisch) gezondheidsprobleem zelf vaak heel evident vinden, kan de zorg voor een familielid een grote impact hebben op ons dagelijks leven.

We vinden het vanzelfsprekend dat de focus in eerste instantie gelegd wordt op de cliënt of patiënt en vergeten in het proces soms stil te staan bij onze eigen rol, inbreng, noden en bezorgdheden.

Zowel in het eigen belang als in het belang van van de cliënt/ patiënt is het essentieel om meer aandacht te hebben voor de noden en bekommernissen van familieleden.

 

Familieplatform Geestelijke Gezondheid

Als coördinator van het Familieplatform Geestelijke Gezondheid ondersteun ik organisaties in het opzetten en ontwikkelen van een gedragen familiebeleid.  Daarnaast geeft het Familieplatform GG advies aan de overheid omtrent familiebetrokkenheid in ggz en kwaliteitsindicatoren, dit zowel wat betreft kinderen als volwassenen.

Het Familieplatform heeft ook een belangrijke taak in het samenbrengen van verschillende familieorganisaties  (Similes, ZitStil, Vlaamse Verening voor Autisme, Werkgroep Verder,…) en het versterken van hun werking.

Bezoek gerust de web-pagina voor meer informatie:

https://familieplatform.be/

Therapeutische ondersteuning

Naast mijn inbreng in verschillende zorgorganisaties, ondersteun ik familieleden of betrokkenen ook in hun persoonlijke (ondersteunings-)vragen.  Tijdens individuele sessies, workhops of groepssessie kunnen we dieper ingaan op thema’s als zelfzorg, eigen evenwicht bewaren, omgaan met crisissituaties, in gesprek gaan met hulpverlening enz.

 

Gesprek / advies

Alle naastbetrokkenen kunnen terecht voor advies, beleiding en ondersteuning.

Meer info

Groepstherapie / workshops

Contact met lotgenoten kan een grote meerwaarde zijn voor familieleden.

Meer info
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie